BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

me n myself !

me n myself !

Tuesday, 13 December 2011

tagged game .


yeah yeah aina tag akak yee . mekasihhh byk-2 akak sukee . muehehehe . siap kau ntii . ishhh . hahaha haaa nak thu kan . ni copy paste aina punye rules heheheh . amik niii 


Rules :
1. You must post these rules .
2. Each person must post 11 things about themselves .
3. Answer the question the tagger set for you in their post . And create 11 new question for people you tagged to answer .
4. You have to choose eleven people to tag and link them to the post .
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her .
6. NO TAG BACK
7. No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" . You legitimately (really trust with all honesty) have to tag eleven people .

11 things about me :))
  1. kalau minum air , suke minum air yang ade air batu then kalau air abis aku akan kunyah-2 smpai hancur . hee *pelik kan 
  2. suke tido lewat n bgun lambat . hahahhaha *anak dare jenis ape nii . ish ish 
  3. aku suke bawak motor manual dripda bawak motor auto sbb kalau manual bru syokk 
  4. aku mmg kuat merajukkk . hahahahhaha 
  5. kalau aku suke orang tuh aku akan curi gmba orang tuh pas uh simpan buat perkasam 
  6. aku ni ta suke jadi cantik . *aku lebih selesa dgan gaye aku 
  7. aku ni kuat nangis .. hahahahhahahaha 
  8. aku benci lelaki yang suke sakit kan hati perempuannn 
  9. aku suke makan asam pedas 
  10. aku suke jalan-2 g shoping walaupun takde duit . muehhehehhe 
  11. aku minat gila nak mampos dgan camera DSLR . pehh ngidamm ni 
tuh jeeee lahhh pasal aku yg perlu korang tahu hahhahaha . oke jom nak tahu soalan dri budak AINA  ni ? haaaa korang tgok 

1. if korang dapat surat dari Tabung Haji or mana mana cawangan yang berkaitan , and dia cakap korang terpilih untuk tunaikan haji or umrah , apa perasaan and reaction korang ?
2. korang pernah menangis di sebabkan benda yang tak sepatutnya tak ? and kenapa ?
3. apa yang korang rasa benda yang paling memalukan yang pernah terjadi dalam kehidupan korang ?
4. apa makanan kegemaran korang ?
5. korang suka makan budu and tempoyak tak ? * aku suka ! (: sedap sangat !
6. kalau family korang cakap yang dia nak pergi bercuti , tapi korang tak boleh ikut serta , apa perasaan and tindakan korang ?
7. kereta apa yang korang dah lama inginkan ?
8. sukan apa yang paling korang suka and kenapa korang pilih benda tu ?
9. dalam banyak banyak kartun , kartun mana yang korang suka ?
10. kalau korang tengah study and ada orang kacau , apa korang buat ?
11. korang suka tak kalau di tag tag macam ni ? * aku tak berapa suka !
                   
 AINA meh sini bace jawapan akak mehh *sayang kau lebih .... 
  1.  mesti lahhh teruja , tapi ape kan daya dlm bank tabung haji ade rm2 jee kott . hahahaha
  2. haaa , akak nangis time cri hanset akak , mmg satu rumah kne maki mse tuh , tapi bile cri-2 tgok hset kat sofa akak yang letak kat situ . dalam hati ishh kesian nyee dorang kne maki free . hahahha 
  3. memalukan ? mesti lah time orang kutuk-2 maki-2 kite depan orang ramai 
  4. asam pedas mak i masak . boleh lawan ? hahhahaha
  5. budu? boleh lah budu mkn dgan ikan bakar je . kalau mak aku die cincah gan pisah goreng . tempoyak? opsss i tak suke duriann . hehehhe
  6. ape lagi tunjuk perasaan lah 
  7. minicopper my dream car . 
  8. sukan ? semua jenis sukan yang ade i tak minat 
  9. kartun ? kluang mannn ! minat gileee 
  10. kalau tgh study pas uh orang kacau . ape lagi mood nak study terus takde terus tidooo 
  11. ntah lahh kalau dah kne tag redha je laaaa ..
haaaaaaa da bace kan . puass ? haa ni amik soalan cepuemas berlian permata ni 

  1. siapa orang yang pling kau sayang ?
  2. kau pling benci subjek ape ?
  3. kalau kau diberi pilihan antara permata dan berlian kau pilih mane ?
  4. kalau orang benci kau . kau buad ape ?
  5. kalau orang yang kau sayang tgalkan kau . ape perasaan kau ?
  6. kau suke warne ape ? dan knpe ?
  7. kalau kau diberi pilihan cinta atau sejati kau pilih yang mne dan knpe ?
  8. dalam seumur hidup kau bape kali kau cium mak kau ?
  9. kalau kawan-2 kau nak pinjam duit kau bagi tak ?
  10. kau nak anak berape orang ?
  11. kalau kau kaye ape yang kau nak beli dulu ? 


muehhehehhe . orang yang tercalon dalam senarai ni adalah :))) jeng jeng jeng 
  • orang yg kne kan aku aina binti mohd fauzi 
  • azlina zaini
  • eyqa neves 
  • zaida zainal 
  • mya zhameyla
  • nik amirah 
  • hafizah hudson 

MOVIE SATU MALAM KUBUR BERASAP


halooo . tadi tgok trailer SATU MALAM KUBUR BERASAP   kat youtube . hahahha ketawe mcm hantu seyhhh aku . filem ni akan ditayangkan 22DISEMBER  jadi aku lah orang pertame pagi-2 akan terpacak kat depan kaunter pangung wayang sbb nak tgok cite niii ! tak sabar nii :))



SIPNOPSIS :-
Filem Suatu Malam Kubur Berasap ini mengisahkan mengenai 3 orang sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang kawan bandar yang baru berkenalan iaitu Mie dimana selepas kereta Mie mengalami kerosakkan dan tersangkut di kampung mereka.
Sejak kedatangan Mie, berlakuya perkara-perkara yang suspens dan menakutkan bila Hantu Cempaka muncul apabila kuburnya mula mengeluarkan asap.
Satu hari, mereka berempat setelah besama-sama berkongsi cerita berkenaan dengan Hantu Cempaka, dimana mereka diusik. Apakah yang sebenarnya berlaku? Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Apakah sebabnya mereka diusik? Apakah yang sebenarnya telah berlaku di Kampung Angan Tak Sudah?
jom ramai-2 kite pegii tgok cute nii :))


Sunday, 11 December 2011

resepi pizza maggi :))

heylo guys ! :) Today aku akan jadi chef untuk korang okey :) ahaha. Aku akan kasi korang satu resepi senang gile nak buat tapi sedap gile untuk di makan :)  Guys, selalu kan kite asyik masak maggi bosan la asyik2 goreng biasa then rebus kan kan ? But today, kita akan buat satu kelainan ok. Aku akan ajar korang cam ne nak buat pizza maggi ni :)


1) Korang kena sediakan dua biji telur sekiranya korang guna satu maggi. If dua maggi korang guna so guna la lebih telur ok. Dalam 3 ataupun 4 biji telur ikut korangnye selera la ok :) ni semua bahan-2 yang korang kne adee oke :)


  • telur
  • maggi kari
  • minyak masak 
  • sayur campuran (kalau nak )
  • sosej (ikut citarasa )
2)  Step pertama korang kena buat adalah mengasingkan perencah dan mee maggi. Selepas itu, korang rebus maggi tanpa memasukkan perencah. Biarkan dahulu maggi ini direbus kemudian...

3) Korang pecahkan telur2 tuh sume dekat satu mangkuk yang agak besar. Kemudian, korang masukkan perencah maggi kedalam mangkuk telur ini. Korang juga boleh memasukkan bawang supaya rasa lebih sedap ataupun apa2 bahan campuran macam ayam ke o sayur2-sayuran yang dipotong halus supaya rasa lebih sedap. Then, lepas dah masukkan sume bahan gaul dan gaul sehingga sebati. Then korang tinggalkan mangkuk telur n bahan campuran ni dulu dan korang pergi balik kuali mee maggi yang korang rebus tuh. Agak2 mee maggi korang dah masak, korang tapis maggi tersebut sehingga hilang air dan kemudian masukkan kat dalam mangkuk campuran telur perencah sume tuh. Korang gaul sehingga sebati. If rasa kurang telur keras sangat, tambah lagi telur ok :) Then korang tinggal kan dulu magkuk ni..

3)  N korang sediakan satu kuali dan gunakan lebih kurang 2, 3 ataupun 4 sudu minyak, jangan terlalu banyak seperti gambarajah yang farid buat kat atas tuh k, banyak sangat =.='. Kemudian, panaskan minyak. Agak2 dah panas, korang masukkan hasil campuran telur dan maggi tuh dan biarkan bentuk die bulat jangan kacau ok. N, kalau boleh korang elakkan daripada pizza maggi ni hancur bile korang terbalikkan. Make sure it maintain bulat :) N then, angkat bile agak2 dah masak dan kaler seperti kat rajah di atas.


4) Then now, pizza maggi korang akan kelihatan seperti gambarajah di atas. Korang bolehlah letakkan sos cili di atasnya dan juga mayonise if korang nak supaya rasa lebih enak. Korang juga boleh makan macamtuh je.

dahhh siap kan ! so mkn lah puas-2 !

Saturday, 10 December 2011

HAFIZAH ROSTAM !


hye hye ! haa saye nak knal kan ini adik tiri saye HAFIZAH ROSTAM nme die . kalau nak add pegi kat link ni http://www.facebook.com/profile.php?id=100002057123818 tekan link tuh terus add okey . hahaha . budak ni gile-2 sikit , suke buad orang ketaweee sampai ke telinga . comel ke die ni ? comel eh , takde lah comel mne kan . comel lagi aku . hahahah *aku joke je dikk jgn amik hati sgt , mkn hati takpe . hahaha . eh dik nti kalau aku dtng KK akak stay umah kau boleh . gituuuu kannn aku ni . hahahah sukee hati je  kan . dik jom dtng joho nti aku belanje kau coka coki . kau kan selalu turun semenanjung . mne tahu boleh jmpe buah hati kalau dtng sini . hehehe . 

Wednesday, 7 December 2011

anda masih dara atau tidakk ?

Rekahan Bibir
Kita dapat mengenal pastinya jika bibir seorang wanita itu sangat mengancam dan berwarna kemerah-merahan. Dan rekahannya pula cantik. Selain itu, bibirnya juga bergaris-garis dan dapat dilihat dengan jelas.

Dahi Yang Berkedut
Gadis yang masih memiliki dara akan mempunyai dahi yang licin. Berbanding dengan dahi wanita yang tidak berdara yang mempunyai lapisan sebanyak tiga lapis walau masih muda. Ini dapat dilihat ketika mereka bercakap, berbual dan ketawa. Kedutan ini adalah berbeza dengan kedutan wanita yang berusia.

Bentuk Punggung
Bentuk punggung juga akan menggambarkan samada seseorang itu masih ada dara atau tidak. Bagi wanita yang tidak memiliki dara, punggunggya akan kelihatan seperti terjatuh ke bawah kerana sel-sel punggungnya mengembang kerana ransangan nafsu ketika melakukan hubungan. Apabila mereka berlari-lari dan bergerak akan kelihatan ianya seperti bergoyang-goyang. Berbeza dengan gadis yang memiliki yang pejal dan tidak bergoyang.

Telinga
Telinga gadis yang mempunyai dara akan kelihatan warna kemerah-merahan dan cantik. Wanita yang tidak punyai dara telinganya akan kelihatan leper dan tidak menawan lagi.

Tumit
Cuba lihat tumit anda. Di hujung tumit anda, cuba picitkan sedikit. Sekiranya selepas picit darah anda akan kembali ke posisi asal dengan cepat, ini bermakna anda masih berdara. Jika tidak, kawasan yang dipicit itu akan pucat dan darah kembali dengan lambat. Awas! Jaga tumit anda. Banyak kepentingan dan rahsianya lagi.

Ini hanyalah kaedah-kaedah untuk anda mengenal samada seseorang itu masih dara atau tidak. Tak payahlah nak pi test kat orang yang dah berkahwin dengan halal. Selain dara-dara yang tadi, kita masih mempunyai dara yang lain iaitu yang berkaitan dengan sensitiviti apabila berhadapan dengan lelaki.

Pipi
Jika pipi gadis itu licin, gebu dan kemerah-merahan serta tidak langsung memakai peralatan solek seperti pemerah pipi, bedak atau cecair pelembab muka, bermakna gadis itu masih berdara.

Gadis yang berdara selalunya tidak suka mengenakan make up. Terdapat juga gadis yang masih suci suka bermake-up, tatepi cara mereka bermake up tidak terlalu menonjol seperti seseorang yang ingin memikat lelaki. Sebagai contohnya sesetengah GRO, bohsia atau pelacur. Mereka akan mengenakan make up keterlaluan kerana mahukan diri mereka kelihatan jelita. tetapi disebalik kejelitaan mereka terserlah suatu rahsia, jelas mereka bukanlah lagi wanita bermaruah.

Pada raut pipi gadis yang masih dara, kelihatan merah apabila disentuh lelaki yang bukan muhrim. Terkadang raut wajah mereka menjadi merah apabila berbual atau berhadapan dengan lelaki. Mereka agak sukar untuk menyesuaikan diri dengan lelaki. Berbanding dengan wanita yang tidak berdara. Mudah sahaja mereka menyesuaikan diri dengan lelaki. Bagi yang sudah berumah tangga, kerana mereka sudah biasa dengan suami mereka. Tetapi pada golongan sebaliknya kerana mereka telah hilang dara dan sensitiviti dengan lelaki kerana sebab-sebabnya yang tadinya.

Kelihatan beberapa garis melintang pada pipi kiri dan kanan seseorang gadis yang telah berhubungan. Jika seseorang itu mempunyai lesung pipi, lesung pipinya kelihatan melekuk ke dalam dan terserlah kejelitaannya. Berbeza dengan gadis yang sudah pernah berhubung, lesung pipinya tidak terlalu dalam dan sisi lekukan itu diikuti dengan garisan yang menyambung lesung pipinya. Garis ini menunjukkan mereka telah tiada dara.

Telinga
Ketiadaan dara juga dapat dilihat dengan meneliti bentuk pada bahagian telinga kanan dan kirinya. Sedikit anak rambut akan kelihatan sebelah pipinya. Anak rambut ini berjuntai dan lembut serta halus. Anak rambut wanita pula tidak berdaya dan seolah-olah tidak bermaya serta tidak lembut lagi. Ini dapat dilihat jelas jika anak rambut itu ditiup angin. Ia mudah terselerak dan agak tidak teratur ketika ditiup angin dan apabila anak rambut itu kembali pada posisi asalnya. Pipi sisi anak rambut ini juga dilihat agak lebam dan ianya simbol wanita itu telah berkahwin.

Hidung
Hidung sesorang itu juga mampu menunjukkan samada dia pernah disentuh atau tidak. Hidung seorang gadis akan kelihatan menarik dan cantik. kedudukannya juga molek. Di hujung hidungnya kelihatan kemerah-merahan. Ini bukan kerena dia selsema atau ada masalah hidung tetapi ini kerena darah banyak tertumpu pada hidungnya. Jika anda masih dara, lihatlah hidung anda. Apabila hidung seorang gadis disentuh lelaki, hidungnya akan kelihatan begitu merah.

Begitu juga dengan wajahnya. Ini kerana sensitivitinya terhadap sentuhan. Bagi yang tidak merah pada hujungnya apabila disentuh lelaki, ini bermakna dia telah hilang dara sensitif ( dara kecil ).

Mata
Bukan mudah untuk seseorang yang hilang dara ingin menyembunyikan identitinya dari diketahui lelaki yang pandai meneliti. Sebab itu adalah wajar jika kita menjaga maruah dan menundukkan pandangan dari panahan lelaki.

Terdapat tanda lebam atau bergaris di bawah kelopak mata seorang yang tidak berdara. Lebam ini tidak seketara lebam orang yang tidak cukup tidur. Hanya sedikit garis seakan-akan hitam meliputi bawah kelopak mata yang terlipat itu. Iaitu kedutan pada bawah mata jelas dilihat jika si gadis sudah hilang dara.

Gadis yang masih dara, matanya kelihatan berseri dan tiada tanda seperti hitam, lebam atau bergaris-garis halus. Sebaliknya di sekeliling matanya kelihatan rata dan apabila dia ketawa bahagian bawah matanya tidak menampakkan kedutan.

Namun begitu…

Tidak bermakna wanita yang tidak berdara telah hilang keseriannya Sebenarnya, wanita yang telah hilang dara adalah lebih cun daripada gadis. Tidak hairanlah sekiranya janda dan isteri orang semakin menjadi rebutan. ( tak caya tanya suami anda ).

Yang menghilangkan serinya wanita tidak berdara ialah, mereka melakukan perbuatan terkutuk dan maksiat.

Bagi wanita yang berumah tangga secara halal dan mempunyai suami yang memahami..mereka cun 100x ini kerana mengikut kajian,

Rambut Wanita
Rambut wanita lebih cantik dari rambut gadis sekiranya si suami selalu membelainya. Rambutnya semakin lembut dan menawan 100x. Pada wanita yang dah berumah tangga secara halal. Hanya pakai petua biologi dari suami anda. Ini juga akan menjamin keharmonian hidup. Bukan setakat rambut sahaja, malah bibir dan beberapa bahagian lain juga akan menjadi lebih cantik dengan bantuan suami.

Perut
Untuk pengetahuan anda, pada mereka yang biasa berhubung, perut akan sedikit membuncit. kerana perut melakukan daya aktif yang amat kuat dan menyebbkan sel-sel mengembang. Selain itu, tanda yang terdapat pada perut seperti alur garisan panjang dari dada hingga pusat dan dari pusat hingga ke faraj.

Jika tanda ini terputus pada bahagian bawah antara permukaan pusat dan faraj, ini bermakna, wanita itu tidak berdara. Faktor kehamilan juga merupakan sebab garis ini terbentuk. Namun, garisnya kelihatan lebih ketara

Monday, 5 December 2011

TEROKAI TAHI LALAT ANDA ^^, HAHAHA

 82 RAHSIA TAHI LALAT

1. Bibir atas kanan - Banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri - Ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan - Disegani orang, ramai yang suka
4. Bibir bawah kiri - Pandai bicara, tak mudah kalah
5. Leher kanan - Cerdas, jujur, berani menderita
6. Leher kiri - Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah - Tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan - Agak mengalami kesulitan
13. Punggung kiri - Malas dan suka duduk
14. Betis kanan - Suka berhibur, boros
15. Betis kiri - Rajin, tidak suka menganggur
16. Lutut kanan - Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
17. Lutut kiri - Kurang kuat berusaha
18. Kepala sebelah kanan - Terkabul cita-cita
19. Kepala sebelah kiri - Sering menemui kesusahan
20. Kepala sebelah belakang - Jujur, sabar dan tekun
21. Kening kanan - Cerdas dan cekap
22. Kening kiri - Cerdas dan sopan santun
23. Tengah kening - Keras hati dan berani segala hal
24. Hujung mulut kanan - Kecil rezeki, tak mudah kalah
25. Hujung mulut kiri - Suka berfoya-foya
26. Ketiak kanan - Dapat menyimpan rahsia
27. Ketiak kiri - Jujur, banyak yang cinta
28. Pergelangan kaki kanan - Suka keluar rumah
29. Pergelangan kaki kiri - Kehendak kuat
30. Batang hidung - Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
31. Pada hidung - Banyak rezeki
32. Dagu bawah kanan - Jujur dan baik hati
33. Dagu bawah kiri - Bijaksana, dan berbudi luhur
34. Kemaluan kanan atau kiri - Baik, suka senggama
35. Di kepala kemaluan (lelaki) - Bakal beristeri dua
36. Tumit kanan - Jujur dan banyak kawan
37. Tumit kiri - Baik budi
38. Alis kanan - Suka menolong dan baik hati
39. Alis kiri - Ramai yang suka
40. Pangkal peha kanan - Kemahuan kuat
41. Pangkal peha kiri - Suka kerja apa pun
42. Telapak kaki kanan - Tak mudah mengeluh
43. Jari kaki kanan - Suka menolong
44. Jari kaki kiri - Berbudi, suka berbuat baik
45. Bahu kanan - Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
46. Bahu kiri - Suka kerja keras, banyak tanggungjawab
47. Buah dada kanan - Baik hati, pendiam, simpan rahsia
48. Buah dada kiri - Ramai kawan, setia pada pasangan
49. Lengan kanan - Setia dan taat pada atasan
50. Lengan kiri - Menepati janji dan rajin
51. Pipi kanan - Ramai teman
52. Tengah-tengah pipi kanan - Ramai yang suka
53. Tengah-tengah pipi kri - Ramai teman
54. Ubun-ubun - Kurang jujur
55. Pusat - Cerdas, tangkas, tekun
56. Pusat bahagian kanan - Sejahtera dalam hidup
57. Pusat bahagian kiri - Beroleh kemuliaan
58. Pinggang kanan - Sayang pada pasangan hidup
59. Pinggang kiri - Disayang pasangan hidup
60. Dada kanan - Dapat mengatasi masalah
61. Dada kiri - Berani, jujur dan sabar
62. Telapak kaki kanan - Tidak mudah mengeluh
63. Telapak kaki kiri - Baik budi pekertinya
64. Siku tangan kanan - Kuat ingin memiliki kejayaan
65. Siku tangan kiri - Baik hati, suka menolong
66. Jari tangan kanan - Serba beroleh keuntungan
67. Jari tangan kiri - Serba baik bekerja
68. Jari telapak tangan kanan - Banyak rezeki tetapi boros
69. Jari telapak tangan kiri - Banyak rezeki dan cermat
70. Pergelangan tangan kanan - Boros, suka bersukaria
71. Pergelangan tangan kiri - Dapat berpangkat
72. Perut bawah kanan - Banyak rezeki, suka memberi maaf
73. Perut bawah kiri - Baik hati, tenang hidupnya
74. Sudut mata kanan dalam - Disayang suami atau isteri
75. Sudut mata kiri dalam - Tidak mudah dilupakan pasangan
76. Sudut mata kanan luar - Baik budi, ramai yang cinta
77. Pelipis kiri - Murah rezeki, dapat jadi kaya
78. Pelipis kanan - Serba berhasil dalam usaha
79. Kelopak mata kanan atas - Baik hati, ramah, berjaya
80. Kelopak mata kiri atas - Baik budi, ramai yang suka
81. Kelopak mata kanan bawah - Agak malas
82. Kelopak mata kiri bawah - Agak bodoh, kurang bijaksana

LIRIK LAGU ISTIKHARAH CINTA

Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa
Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata
Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Di istikharah cinta

SAYA KE LUAR NEGERI ^_^

BYE BYE JOHOR BAHRU TANAH TUMPAH DARAHKU !


SAY WELCOME NEGERI SEMBILAN ! 

Sunday, 4 December 2011

NURUL ATIQAH . titik


nurul atiqah nama diberi , nurul bermaksud cahaya , atiqah bermaksud yang mulia yang dipilih ,  gadis comel cantik molek , nama indah bak permai , damai sekali apabila bersamanya . tapi sayang dia sudah berjauhan . nak tahu tak maksud nama die yang indah itu ! ni haaaa cube bce :D 
  • N :  NAIF 
  • U: UNTUNG 
  • R:RAMAH 
  • U:ULUNG 
  •  L:LEMAH LEMBUT 
  • A:AMANAH 
  • T:TULUS
  • I:IKLAS
  • Q:QUALITI
  • A:ALIM 
  • H:HARUM


*BEST KAN DIE !

kau tinggal kan aku dindaaa !



aku pergi ke luar negeri dulu iyee wahai zaida zainal . jgn di tanye kenape aku pergi engkau sudah ade jawapan nyee . jgn cari aku . pergilah engkau bergembira disana . aku ? tak payah lah engkau risau , aku dah besar pandai lah aku jge diri . ingat sayang yang aku ade dalam hati mu itu . pergi lahhh mencari pembantu untuk menjage bulan kite ituuu :(( ohhh bulan maaf kan aku ! aduhhhhh *mcm awie dalam sembiluu siottt hahahahhaha 

alhamdulillah ! kenyang sudaaa !

Melepas kan rindu dekat nasi ayam kenyet aku niii dekat restoran agus gus ! hahah wif cik as n cik shahril ! sebelum blik negeri sembilan kne mkn duluu nasi ayam penyett ni kalau tak rindu lerr aku dan ta besar la badan ni . thengs cik as n cik shahril sbb belanjee yee ! hahaha . tgok kat gamba tuh khusyuk betoiii kite mkn . tak toleh kiri kanan . heheheh *sedap betoii 

Saturday, 3 December 2011

NOVEL lagi best plus++ berbanding WAYANG !

Hari ni jee da dua kali khatam ! pehh sedihhh gilaa ! benci betol aku gan mak die ni ! ish ish ta baik benci orang yang ta wujud ni sory sory emosi kjap oke , ni haaa cube bce sipnopsis die ! 


Sinopsis Filem Ombak Rindu

Menjadi anak yatim piatu, dilacurkan oleh bapa saudara sendiri serta berhadapan dengan pelbagai dugaan dalam kehidupan dan cinta. Itulah antara liku-liku yang terpaksa diharungi oleh insan bernama Izzah lakonan aktres jelita, Maya Karin dalam filem terbarunya, Ombak Rindu. Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah.  Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan. Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan 
Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?


warga 4uiam !

haha , ni lah muke-2 budak 4uiam . meh sini aku memperkenalkan name dorang , yang dduk depan sekali dari kanan DURGA DEWI , AKMA ELISA , SYAFIQAH RAHMAN , ANIS NISA , CIKGU DIANA , FAIZ ZAHABA , TOAYIB , SHIVENN , KECIK . yang tgh-2 dri kanan WONG , AIN , FATIN , SYAFIQAH TAJUDDIN , AMALINA ISMAIL , ANITRA , USHA , TAN CHUI YAN , LOI ZI YI , TENG JUNG CHUNG . yang atas sekali dri kanan VENOD ,  FADHULLAH , ALAN TAN , ONG YONG SHENG , DING LI SEONG , SRITHARAN , TAN YANG YANG , CHIN KUAN HAN , TAN WENG FENG , TEOH  , HOW WEE CHIN , MAT WEI MENG . Nihh laa semua nama-2 pemuda pemudi budak 4UIAM . tahun dpn kite tak tahu kan kite kelass mne? hurmmm , harap-2 gan korang lagii ! sayang korang ketat-2 !

Friday, 2 December 2011